Over Onest

Welkom bij Onest, waar ervaring en betrouwbaarheid samenkomen. Als vierde generatie van Daniels Bouwwerken brengt Dimitri Daniels meer dan 75 jaar expertise in woning- en appartementsbouw met zich mee. Aan het hoofd van Neovest staat Kenny Boyen, met 15 jaar ervaring in duurzame en hoogwaardige projectontwikkeling. Samen vertegenwoordigen we 90 jaar ervaring in de bouwsector.

 

Bij Onest geloven we in transparantie en integriteit. What you see is what you get. Als koper hoef je geen slapeloze nachten te hebben. We staan voor eerlijke communicatie en doen wat we beloven: jouw droomwoning afleveren. Onze toewijding aan perfectie gaat verder dan die belofte alleen. Jouw woning zal met zorg en precisie worden afgewerkt, zodat elk detail voldoet aan de hoogste kwaliteit.

Heb je interesse om een appartement of woning in één van onze projecten te kopen?

FAQ

Misschien koop je je eerste appartement, of mik je op een mooi rendement door te investeren in vastgoed. Bij Onest zorgen we graag voor duidelijkheid voor al onze (potentiële) kopers en dus zetten we een aantal vaak gestelde vragen op een rij. Voor extra informatie mag je altijd contact met ons opnemen.

We begrijpen dat de inrichting en afwerking van je woning iets heel persoonlijks is. Daarom kan je als klant de afwerking van keuken, badkamer, binnendeuren en vloer vrij kiezen. Dit kan in de door ons aangeduide toonzalen. Het beschikbare budget hiervoor is inbegrepen in de verkoopprijs en kan je terugvinden in het lastenboek. Kies je voor een duurdere afwerking, dan wordt de meerprijs hiervoor verrekend.

Onze projecten worden gebouwd conform de Woningbouwwet, beter bekend als de Wet Breyne. Deze wet beschermt consumenten bij de aankoop van een onroerend goed, met name bij de bouw of aankoop van een woning op plan (voor de oplevering).

 

De wet Breyne regelt de bouw van woningen in België. Ze garandeert de kandidaat-bouwer of koper uitgebreide bescherming, onder meer via een contract met transparante info over de totaalprijs van een project, de betalingsvoorwaarden … Bovendien legt de wet vast wie verantwoordelijk is en ze voorziet financiële garanties. 

  • 10 jaar aansprakelijkheid
  • Betaling volgens vordering van de werken
  • Prijsherzieningen contractueel vastgelegd 
  • Voltooiingswaarborg (uitschrijven) 
  • Verplichte oplevering: voorlopige en definitieve oplevering

Meer informatie hierover kan je vinden via deze link.

Je dient rekening te houden met volgende kosten:

 • Aandeel in de basisakte (indien van toepassing)
 • Kosten nutsvoorzieningen
 • Ereloon notaris
 • 21% BTW op de constructiekosten 
 • 12% verkooprechten op het grondaandeel 

Voor een uitgebreide berekening kan je een kijkje nemen op www.notaris.be

We communiceren de uiteindelijke prijs voor de aankoop van jouw woning zo volledig en transparant mogelijk. Daarom zijn de kosten voor architect, stabiliteitsingenieur, EPB-verslaggever en veiligheidscoördinator reeds verrekend in de vermelde verkoopprijzen.

Neen, de kosten voor de nutsvoorzieningen zijn niet ingecalculeerd in de vermelde verkoopprijzen. Deze worden doorgefactureerd op basis van de afrekeningen/facturen van de nutsmaatschappijen/leveranciers.

Onest mag dan wel een nieuwe naam zijn, het team erachter is dat allerminst. Bouwwerken Daniels is al meer dan 75 jaar een gevestigde waarde voor woning- en appartementsbouw in Limburg, en Neovest realiseerde de afgelopen jaren tientallen sterke projecten en woningen. Samen vormen we onder de vlag Onest jouw betrouwbare bouwpartner.